top of page

Hoera, een tweeling!

 

Pieter Paul (‘s-Hertogenbosch 1980) kwam niet alleen. Vijf minuten later kwam Jacqueline. U ziet hem hier links, inclusief jaren tachtig kapsel. Destijds nog blond.

 

Jacqueline woont inmiddels in Utrecht, werkt bij vluchtelingenwerk én heeft een heel leuk zoontje en dochtertje. Wat Pieter Paul dus weer oom maakt.

Politicologie te Amsterdam

 

Na zijn middelbare school in het zuiden studeerde hij politicologie in Amsterdam. Samen met deze twee heren die hij nog regelmatig ziet.

 

Dan spelen ze Risk en nemen ze de wereld even door. De stand is 14-8-3 voor Pieter Paul.

Foto2.jpg

Texel

Naast Den Bosch is er nog een liefde. Texel. Zijn grootvader kwam er vandaan en werd in de oorlog gelegerd in Den Bosch. De liefde maakte dat hij daar bleef. Zo kwamen de Slikkers in de Brabantse hoofdstad aan de ‘overkant’ terecht.

 

Zijn vader woont tegenwoordig weer op ’t eiland. Hij waait er graag uit. Als je goed kijkt zie je ‘m staan op de boot. Foto @vader

Van campagnemanager tot bondgenoot van pakketbezorgers

Pieter Paul zet zich al jaren met hard en ziel in voor partij en maatschappij. Op dit moment is hij fractievoorzitter van de PvdA in Den Bosch. Hij was campagnemanager onder Wouter Bos, Job Cohen, Diederik Samsom en Lodewijk Asscher.

 

Hij schreef mee aan de resolutie Van Waarde, de verkiezingsprogramma’s en partijrapporten over bijvoorbeeld integratie en de visie op de toekomst van de publieke sector. In het dagelijks leven werkt hij voor de pakketbezorgers die hij helpt in de strijd voor een eerlijk tarief en goed werk.

Schermafbeelding 2021-05-20 192744.png

Links met twee rechterhanden

Handig. Dat is ‘ie ook. Na de nodige sleutelervaring opgedaan te hebben met zijn eerste auto (VW Kever) houdt hij al vijftien jaar een Saab 900 ’83 op de weg.

 

Met ruim een half miljoen kilometer op de teller. Net ingereden dus.

Samen reizen

Hard werken hard ontspannen luidt het devies. En dus wordt er in de spaarzame vrije tijd en de vakanties heel wat afgereisd samen.

 

Dat begon als twintiger toen hij met een oude Citroën 2cv Afrika doorkruiste en daarna de Zwarte Zee rondreed. Deze zomer wordt het Italië met de tent als dat weer kan.

Politiek van onderop

Het samen doen met mensen. Dat is waar hij voor staat. Dat maakt ‘ie ook waar in de praktijk door veel in de wijken te zijn en met inwoners en andere partijen zaken op de agenda te krijgen.

 

Hier zie je ‘m bijvoorbeeld met Charles, de uitbater van de beachbar van de Zuiderplas in Den Bosch die knokt voor behoud van zijn plek waar honderden inwoners, vaak met een kleine portemonnee, vakantie vieren.

Lachen

Slechte humor is ook een hobby. Zo won hij al drie keer de Bossche politieke klets.

 

Vast en zeker omdat hij in partijverband jarenlang geoefend heeft op flauwe grappen en droge humor.

bottom of page