top of page
Zoeken

'De sociaaldemocratie kan niet langer wachten. Onze partij moet in de aanval.'Mijn naam is Roelof Veldhuis, voorzitter van het gewest Fryslân.


Nederland heeft een sterke PvdA nodig. De sociaal democratische waarden zijn nu weer harder nodig dan afgelopen decennia. Het door ons opgebouwd sociaal stelsel heeft zich bewezen in Coronatijd! Ook zien we dat de markt op een flink aantal zaken is doorgeschoten. We moeten opnieuw bouwen aan de zorg, politie, het onderwijs en aan volkshuisvesting.


In Fryslân beginnen we bij de mensen, willen we niet leunen op modellen en schema’s. Terug naar de menselijke maat! Om te beginnen bij de PvdA!


Laten we het weer samen doen. We zijn een partij met vele meningen. Waarbij we elkaar wel eens uit het oog verliezen. We gaan wat mij betreft met respect met elkaar om, waarbij we fouten erkennen en herstellen maar vooral onze successen vieren. Want we hebben één gezamenlijk doel: we dienen de sociaaldemocratie!


En vergeet niet, er zijn veel goede verschillen, juist regionaal, geef daar ruimte voor. Bouw aan een moderne partijorganisatie en vereniging, die klaar is voor de 21e eeuw. Breng ons sociaaldemocratische verhaal niet technisch maar modern en met vuur over het voetlicht. Durf de handschoenen wat vaker uit te doen. Breng de PvdA terug bij jongeren en de mensen die het vertrouwen verloren – omdat we te weinig strijdbaar en som té meegaand waren. Laat vuur zien en vernieuwing. Met oppositie en raadsverkiezingen voor de deur is dat wat er moet gebeuren.


Pieter Paul aan het roer, dat geeft mij het vertrouwen dat hier aan gewerkt wordt. De sociaaldemocratie kan niet langer wachten. Onze partij moet in de aanval.

216 weergaven0 opmerkingen
bottom of page