top of page
Zoeken

Europarlemantariër Vera Tax stemt voor de éérste keer op een man



Verkiezing doen ertoe, en waar de voorbereiding voor de gemeenteraadsverkiezingen in volle gang zijn, is er eerst nog de verkiezing van onze nieuwe voorzitter van de PvdA

Hoe zorg je dat alle regio’s (afdelingen) vertegenwoordigd zijn in Den Haag? En hoe zorg je dat jonge mensen mee kunnen doen op hún manier, zonder dat ze zich Boomer-manieren eigen moeten maken? Pieter Paul heeft hier een duidelijke mening over en visie op. Minder organisatiekracht naar de oude structuren, meer investeren in nieuwe organisatiekracht. Een overtuigend verhaal over de nieuwe manier van verenigen.


Ik zie een man die weet waar de zere plekken zitten, op de inhoud en in de organisatie. En die de duidelijkheid zoekt in onze solidariteit, want solidariteit betekent dus ook lastige keuzes maken. Geen allemansvriend willen zijn, maar de betrouwbare vriend, waar je op kunt bouwen, juist in tijden waar het lastig is. Die weet wat jouw zorgen zijn, en dat is niet of we moeten mee-regeren of dat we wel of niet moeten fuseren met GroenLinks. Dat zal je een zorg zijn als je geen huis kunt vinden in je eigen stad of dorp, of als de energieprijzen stijgen en je geen zonnepanelen kunt betalen. Pieter Paul weet dit als geen ander, dat werd mij gisteren wel duidelijk.


Wat ik bijzonder vind; vroeger keek ik vooral naar de vrouwen, wie van de kandidaten zal ik kiezen? Want diverse teams halen betere resultaten. Bij de PvdA hebben we ondertussen vrouwelijke leiders in de Tweede Kamer, Eerste Kamer, en in Europa, dus voor het eerst kies ik bewust voor een mannelijke kandidaat. Mooi dat we dit in onze partij bereikt hebben!


Vera Tax

Europarlementariër PvdA

15 weergaven0 opmerkingen
bottom of page